Malagan vuoro puhua: Sisältö ja koostumus voi vaihdella, johtuu tuotannosta. Repikää se, minkä tästä irti saatte, mutta älkää sellaista, minkä koette arvokkaaksi itsellenne.

"Koti, Uskonto ja Isänmaa"

Pakko laittaa tänne sekava sepostukseni ystävälleni tekstistä, mikä jotenkin päätyi tähän aiheeseen lopulta, mihin on se alkanut johtaa yhä useammin, eli Uskontoon

(18:59:41) Jani Kasurinen: Eikä edes supermiehiä tai supernaisia. Ollaan kaikki ihan tavallisia ihmisiä....painotan tavallisen merkitystä minulle esim. monelle tavallinen tarkoittaa sitä että ollaan samanlaisia, EI EI EI, ei jumalauta olla...toimiiko 'nimettömäksi tekemäni' sinulla jalat?...häh? enkä mie edes haluis olla nainen....what a fuck!...tavallinen on minun äidinkielessä sellainen, jolla on tavat...ei mitään muuta.
(19:00:52) Jani Kasurinen: Meillä on tapoja paljon, mutta meitä yhdistää erittäin pieni joukko yhteisiä tapoja...eikö?
(19:02:12) Jani Kasurinen: Tämä "liima", joksi sitä perustapastoa, kutsuisin, on se mikä meidät pitää yhdessä. Kun sitä ei enää ole tai se katoaa tai emme tunnista tai löydä sitä enää....yhteisö leviää kuin hujasen eväät. Vai mitä?
(19:05:55) Jani Kasurinen: Ennen oli sentään helppo muistaa: "Koti, Uskonto ja Isänmaa" Järjestyksen määritys varmasti vaikea. Koti ehkä pienin, mutta tärkein. Uskonto...hmm...mikä se on tuossa välissä? niin ja sitten Isänmaa, kaikkien yhteinen ja rakastama ja siitä olemme vastuussa.
(19:07:40) Jani Kasurinen: Ihmiset ei Suomessa enää ole kovin uskonnollisia ja niitä alkaa olla laaja kirjo. Uskonto ei enää pidä Kotia kiinni Isänmaassa ja maa on siten pirstoutunut. Ja kun ei ole enää uskontoa Kotona, on sekin yleensä hajonnut. Surullista, mutta tämä on minun erittäin suoraviivainen ja looginen päätelmä asioista.

(19:17:45) Jani Kasurinen: Ja siis kuten olet huomannut. Uskonto pyrkii pitkälti ohjailemaan ja määrittämään meidän tapamme. Vai mitä?

(19:21:34) Jani Kasurinen: Ja, jos sanoo, että minä keksin tämän Uskonnon, tehkää niin kuin tässä minun kirjassa lukee, niin kuinka monen luulet sen lukevan ja noudattavan sen oppeja? Jumalaa uskoo, pelkää, etsii, seuraa, rakastaa, vihaa, jne kaikki. Parempi sanoa, että minulla on tässä kirja, missä on Jumalan Sana ja se on Laki.

(19:32:12) Jani Kasurinen: Minä uskon Jumalaan. Heitin epäilyksen uskostani pois vasta tänään ja aion kastaa itseni Mormoniksi. Tarkoitukseni on seurata Jeesuksen esimerkkiä. En ole kuullut Jeesuksesta kirjoitettavan mitään pahaa tai kuullut hänen tehneen mitään pahaa, joten uskon, että hän on seuraamisen arvoinen. Hänelle voi olla muita nimiä, kuten Pyhä Henki tai Jumala tai Jahve tai Vapahtaja tai Pelastaja tai Lunastaja, mutta haluan solmia liiton puhtaasti hyvän aatteen kanssa. Tästä olen täysin varma. Liiman valmistajalla ei ole väliä kunhan sen sisältö ja ominaisuudet ovat samat sekä lujuusominaisuudet riittävät.

En halua mainostaa mitään uskontoa, jo aivan siitä lähtökohdasta, että jokaisen täytyy se itse valita, jottei olisi automaattisesti keinotekoisesti valittu kannattajaksi ja siten tekopyhä, kuten monia rumasti sanotaan, ja erityisesti myös siksi, että nykyinen markkinointi kuvottaa minua epärehellisyydessään ja puhtaan ahneuden aatetta noudattaen.

En tiedä mistä päähäni on jämähtänyt tämä: "Ottakaa tarpeenne mukaan, mutta älkää enempää."

Maamme

Iso naapuri arvostaa samoja arvoja selvästi

Mitä edustaa sitten USA? Voitteko nähdä? =D

Jos kuunnellaan viimeistä laulua, jää varmaan sama jäljelle mitä jäi kuuhun eli lippu =D

Miten sitten rakkaan EU:mme napa? Huonosti osaan saksaa, mutta hieman sitä opiskelleena ja siellä asuneena sanoisin, että kova on niilläkin hinku laajentua.

Entäs sitten Ranskalaisten tapa tarttua aseisiin? Selvästi haluavat puolustaa kotiaan, lapsiaan ja naisiaan. Eikö?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Kari Savinen

Onnea ja menestystä valitsemallasi tiellä !

Jumala sinua siunatkoon Amen

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

Kiitos Kari! Nimenomaan Onnea ja menestystä haluan kaikille, koska tässä hiljattain ja aivan lähipiirissä ja lähialueilla ja kauempanakin ja oikeastaan ympäri koko pyörän olen huomannut, että suurin osa ihmisistä valehtelee, kun heiltä kysyy, että ovatko he onnellisia ja usein, jopa suuttuvat kun sellaista menee heiltä kysymään.

Eräs erittäin onneton tapaus sanoin vihaavansa Jumalaa ja sanoi olevan ensimmäinen, joka menee Helvettiin. Hölmönä tietysti murjoin asiasta vitsin ja yritin huumorilla keventää asiaa ja sanoin että: "Sinä taidat jo olla Helvetissä."

Tarkoitus oli lähinnä lieventää pelkoa Helvettiin joutumisesta, koska ei tämä paikka ollut kovin kaukana Helvetistä hänelle ilmeisesti, kun vaikutti niin vihaiselta ja onnettomalta.

Siis kautta ihmisen historian maailmasta on poistunut minun mielestäni ihmisiä aivan liikaa keskisormi ojossa molempiin suuntiin ja kiroten niin maailman, jonka jättää ja paikan minne joutuu.

En osaa tätä nyt ehkä typistää, mutta se onkin jokaisen itse tehtävä, sanon vain että pyrin olemaan onnellinen, vaikka minulla ei olisi rahaa, "elämää", perhettä, kotia, autoa, naista, lasta, työtä, aikaa, tai mitä tahansa nykymittapuulla mitattavaa asiaa.

En sano, ettenkö olisi koskaan vihainen, väsynyt, nälkäinen, sekava, hullu, väkivaltainen, ahne, laiska, tyhmä, paviaani tai ihan mitä tahansa miten kulloinkin reagoin tai miten minut voi määritellä tai arvottaa.

Minusta ihmisellä pitää olla selkeät tavoitteet ja päämäärät sekä arvomaailma ja oikeat tavat niiden saavuttamiseksi.

Useimmat täällä kuitenkin kai pyrkivät edelleen onneen ja menestys on aina kiinni siitä, mitä sillä tarkoitetaan.

Ei minua tehnyt onnelliseksi se, että sain koulussa hyviä numeroita tietyissä aineissa ja huonoja toisissa, vaikka silloin niin luulinkin.

Enkä tullut onnelliseksi siitä, että vihdoin valmistuin yliopistosta 8 pitkän ja rankan (ryyppy)vuoden jälkeen, vaikka silloin niin luulinkin.

Enkä ole tullut onnelliseksi siitä, että olen istunut viimeiset 6 vuotta perse hoomeessa pienessä vuokra-yksiössä tappaen aikaa tai itseäni, miten sen nyt ottaa.

Tiesin tosin, että en olisi myöskään tullut onnelliseksi siitä, että olisin lähtenyt Pää(kallo)kaupunkiin tahkoamaan rahaa ja lentelemään ympäri maailmaa samalla myydessäni jatkuvasti enemmän ja enemmän itseäni pala palalta, kunnes minusta ei olisi enää jäljellä muuta kuin iso saldo, jaettavaksi jälkipolville heidän kirotessa minut alimpaan Helvettiin, kuten moni nuori saattaa kotona tehdä ja silti haluaa tehdä asiat vielä vanhempiaan paremmin, että voittaisi heidät kilpailussa, jossa palkintona on....nyt katkes...alkaa pätkiä...hetkonen...odotas...mitä?...missä?...minne?...kuka?...ketkä?...no voe sun helvata!...nysse laukes koko systeemi! Arvasinhan minä, että tässä vielä lopulta näin käy, eikä sitä saa enää millään pystyy, vaikka kuinka elvyttäis, jumppais ja pumppais, suatana minä panen hanskat tiskiin ja lähen korpeen, alkaa jo korpeemaan niin muan vietävästi. Kaikki pittää ite tehhä, eikä kukkaa koskaan auta, no en minä ou apua pyytänäkkään. Yksin täällä pittää pärjätä. En ou ikinä valittanu, aina oon jaksanu ja näillä mennään loppuun asti, vaikka läpi harmaan kiven. Et sinä ossoo! Annahan ku minä näytän. Tällä lailla. Opit sinä vielä, kun treenaat, mutta menisit opiskelemaan jottai, ettei siun tartteis samalla viisiin ruataa kuin minun....

Erilaillahan tässä ollaankin jo pitkään painettu ja tahti sen kuin kiihtyy.

Talouskasvu on saatava nousuun, niin pitkään kuin väestö kasvaa, elintaso ei laske, menot lisääntyy, hyvinvointi tasaantuu, jne jne...eli toisin sanoen elämme nyt ekonomistin, joka uskoo ikuiseen kasvuun, märän unen kliimaksia ja en ole varma haluanko nähdä tai kuulla hänen heräävän =D

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

On minusta hieman väärin valittaa ruoan hinnasta saati ruoan mausta ja jättää edes kiittämättä siitä etukäteen, kun emme enää edes ymmärrä minkälainen uhraus se on, että voimme syödä joka päivä.

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

Ei enää ymmärretä, että sanonta: "Jaetaan ilot ja surut." tarkoittaa samaa kuin: "Jaetaan nautinto ja kärsimys."

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

Ihmisille täytyy näyttää ja saada heidät tuntemaan ja ymmärtämään mitä on kärsimys, jotta he ymmärtäisivät lopulta nautinnon merkityksen.

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

Rakastamme enää nautintoa. Olemme unohtaneet kärsimyksen merkityksen nautinnon suhteen.

Olemme kadottaneet suhteellisuuden tajumme.

Tajun mentyä on se jotenkin palautettava jotta suhteellisuus säilyy.

Muutoin ajautuu tilaan jossa kulkee tajuttomana koko elämänsä syntymästä saakka kehdon kautta hautaan.

Ehkä monelle syntymä tänne on jo niin valtava kärsimys, että he kuluttavat koko lopun sen jälkeisen elämänsä etsien tämän valtavan kärsimyksen merkitystä nautinnon kautta. En tiedä. Siltä se on alkanut tuntua ja siltä se näyttää valitettavasti =(

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Luin tunteella ja ajatuksella postauksesi. Hyvää, osuvaa pohdintaa.

Sanot, minusta ihmisellä pitää olla selkeät tavoitteet ja päämäärät, sekä arvomailma ja oikeat tavat niiden saavuttamiseksi.

Sopii huoneentauluksi meille kaikille.

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

Kiitos Elle takaisinsyötöstä eli takaisinkytkennästä eli feedbackistä =D

Toimituksen poiminnat